علاقهمندان به دنیای فناوری و تکنولوژی، nvidia را بهعنوان یک ابر کمپانی در زمینه تولید کارت گرافیک میشناسند. در واقع، شرکت Nvidia سالهای زیادی است که به تولید قطعات سخت افزاری میپردازد. کارت گرافیک، قدیمیترین و مهمترین محصول این کمپانی بهحساب میآید. انواع کارت گرافیک Nvidia، در دستههای مختلفی ارائه می شوند و هرکدام برای هدف خاصی طراحی شدهاند.
ما در این مقاله شما را به دنیای انویدیا میبریم تا با قابلیتهای هر نسل از کارت های گرافیک این کمپانی آشنا شوید. اگر قصد خرید کارت گرافیک با برند Nvidia را دارید، تا انتهای مطلب ما را همراهی کنید تا برای خرید بهترین کارت گرافیک، آماده شوید.
شرح مختصری از تاریخچه Nvidia
سه مهندس کامپیوتر و برق با نامهای «کورتیس پریم»، «جن سون هوانگ» و «کریس مالکوفسکی»، در سال 1993، nvidia را تأسیس کردند. هدف این افراد از تأسیس کمپانی nvidia، توسعه محاسبات گرافیکی در کامپیوترها بود. آنها عامل پیشرفت صنعت کامپیوتر را، وابسته به ارتقای کیفیت پردازش های گرافیکی میدانستند.
انواع کارت گرافیک Nvidia
کارتهای گرافیک شرکت انویدیا، در سه سری مختلف Quadro، Geforce و Tesla تولید میشوند. هر سری از کارتهای گرافیک Nvidia، قابلیتها و کاربردهای خاصی دارند که در ادامه به آنها پرداختهایم:
کارت گرافیک انویدیا سری Quadro
اولین سری از کارت گرافیک nvidia، تحت عنوان Quadro روانه بازار شد. تراشه گرافیکی Quadro، رقیب کارت گرافیک سری Radeon Pro از شرکت AMD محسوب میشود. کارت گرافیک Quadro، برای طراحیهای حرفهای ورک استیشنها، خلق تصاویر دیجیتال توسط کامپیوتر، برنامههای یادگیری ماشین و محاسبات علمی پیچیده طراحی شده است.
افزایش دقت در محاسبات ممیز شناور و استفاده از حافظه ECC، وجه تمایز اصلی کارت گرافیک Quadro با سری Geforce است. زمانی که بخواهید از کارت گرافیک برای رندرگیری انیمیشن، انجام محاسبات پیچیده در نرمافزارهای سنگین و طراحی های سه بعدی استفاده کنید، Quadro به کار می آید. در ادامه، بهترین ویژگیهای کارت گرافیک Quadro را آوردهایم. با ادامه مقاله «انواع کارت گرافیک Nvidia»، همراه ما باشید.
- طول عمر بالای کارت گرافیک: طول عمر بالا، از اهداف اولیه ساخت و طراحی کارت گرافیک Quadro بود. به همین دلیل است که این سری از کارت های گرافیک انویدیا، از دوام بیشتری برخوردار هستند.
- قابلیت رندرگیریهای سنگین: طراحی کارتهای Quadro به نحوی است که میتوانید برای اجرای نرمافزارهای حرفهای مدل سازی و طراحی، روی آنها حساب کنید.
- پردازش دقیق: سری Quadro، دقت بیشتری در انجام محاسبات پیچیده دارد و گزینهای عالی برای شرکتها و مراکز صنعتی است.
- ایدهآل برای حرفهایها: کارت های گرافیک Quadro، برای افرادی ساخته شدهاند که در زمینه انیمیشنسازی، نقشهکشی، طراحی سهبعدی و بازارهای مالی فعالیت میکنند.
کارت گرافیک انویدیا سری Tesla
کارتهای گرافیکی Tesla، از توان عملیاتی بالایی برخوردار هستند و به همین دلیل فقط برای سرورها و مراکز داده کاربرد دارند. شرکتهایی که در زمینه تولید سرورهای پیشرفته فعالیت میکنند، متقاضی اصلی این سری از کارت های گرافیک انویدیا هستند. آنالیزهای علمی، محاسبات گرافیکی سنگین و رندرگیری سیستمهای حرفهای، با کمک سری تسلا انجام میشود.
کارت گرافیک انویدیا سری Geforce
به سراغ معروفترین و پرکاربردترین سری کارت گرافیک انویدیا میرویم که همان سری Geforce است. این سری از کارت گرافیک انویدیا را میتوانید در بسیاری از لپ تاپها و کامپیوترهای موجود در بازار ببینید. اولین سری از این کارت های گرافیک که در سال 1999 روانه بازار شدند، برای استفاده کاربران عمومی، طراحی شده بودند. در واقع، نسخه های اولیه توانایی انجام محاسبات پیچیده و رندرگیریهای سنگین را نداشتند.
کارت گرافیک سری Geforce نسبت به سری Quadro، سرعت را بیشتر از دقت در اولویت قرار میدهد. بنابراین، انتخابی ایدهآل برای کاربران عمومی و کامپیوترهای شخصی بهحساب میآید. بیایید مهمترین ویژگیهای انواع کارت گرافیک nvidia سری Geforce را بررسی کنیم:
- سرعت بالا همراه با قیمت مناسب: مزیت اصلی کارت گرافیک Geforce در برابر سریهای دیگر، سرعت پردازش بالای آن است. البته باید به قیمت پایینتر نیز در کنار این مزیت مهم اشاره کرد.
- تنوع بالا: کارتهای گرافیک سری Geforce، تنوع زیادی دارند و هر سال بروز میشوند. این تنوع به کاربران کمک میکند متناسب با نیاز و بودجه خود، بهترین کارت گرافیک را خریداری کنند.
- مناسب برای کاربران عمومی: گیمرهای مبتدی و کاربرانی که نیاز به پردازشهای سنگین ندارند، کارت گرافیک Geforce را انتخاب میکنند.
انواع کارت گرافیک nvidia، سری Geforce
همانطور که گفتیم، کارتهای گرافیک سری Geforce، پرکاربردترین محصولات کمپانی انویدیا در زمینه تراشههای گرافیکی هستند. بنابراین ما در اینجا قصد داریم به معرفی انواع مختلف کارت گرافیک از این سری محبوب بپردازیم.
- کارت گرافیک MX: اولین سری از کارتهای گرافیک Geforce، با پیشوند MX، معرفی شدند. این محصولات، برای استفاده در لپ تاپ های معمولی طراحی شدند. بنابراین، لپ تاپ هایی که از این کارت گرافیک استفاده میکنند، قیمت کمتری نسبت به لپ تاپ های حرفهای دارند. کارتهای گرافیک سری MX، معمولاً ظرفیت 2 گیگابایتی دارند.
- کارت گرافیک GTX: این کارتها که تولید آنها در سال 2008 آغاز شد، بهترین کارت های گرافیک میان رده به حساب میآیند. کارت های گرافیک GTX، در دو ظرفیت 4 و 6 گیگابایتی عرضه میشوند.
- کارت گرافیک RTX: قدرتمندترین کارت گرافیک سری Geforce، در سال 2018 و تحت عنوان RTX روانه بازار شد. این مدل از کارت گرافیک انویدیا، برای لپ تاپ ها و کامپیوترهای گیمینگ طراحی شده است و سرعت بالایی در پردازش داده های گرافیکی دارد. ظرفیت کارت های گرافیک RTX، از 4 تا 24 گیگابایت است.
مقایسه انواع کارت گرافیک Nvidia و AMD
در ادامه مبحث انواع کارت گرافیک Nvidia، خوب است این محصولات را با همتایان خود در شرکت AMD مقایسه کنیم. دو کمپانی NVIDIA و AMD، رقابت بالایی در زمینه تولید کارت گرافیک دارند. شاید برای شما سؤال باشد که کارت گرافیک NVIDIA بهتر است یا AMD؟
بهطورکلی باید گفت، اگر بخواهید از بازیهای با کیفیت 4K لذت ببرید، محصولات ردهبالای انویدیا انتخاب بهتری هستند. اما اگر به دنبال محصولات میانرده با قیمت مناسب هستید، تفاوت چندانی بین دو برند وجود ندارد. به هرحال، ما این سؤال را با درنظرگرفتن جنبههای مختلف پاسخ میدهیم.
تفاوت از نظر عملکرد
هر دو شرکت، کارت های گرافیکی متنوعی را روانه بازار کردهاند که در صنعت گیمینگ کاربرد زیادی دارند. اما اگر نگاهی به ردهبندی جهانی بیندازیم، در بین 10 کارت گرافیک برتر، 6 مورد متعلق به کمپانی انویدیا است. البته، دلیل این موضوع را نمیتوان قابلیتهای زیاد کارت گرافیک NVIDIA دانست.
واقعیت این است که انویدیا، تنوع بسیار بالایی را در محصولات خود ارائه میدهد. اگرچه باید گفت، در زمینه رزولوشون 4K، عملکرد بهتری از کارت گرافیک های NVIDIA میتوان انتظار داشت. در مقابل، محصولات شرکت AMD، در رزولوشونهای 1080p و 1440p بهتر عمل میکنند.
بهطورکلی میتوان گفت هر دو کمپانی، عملکرد بالایی در تولید بازیها و نرمافزارهای حرف های دارند. محصولات شرکت انویدیا با بهره مندی از فناوری DLSS قدم بزرگی را برای افزایش کیفیت تصویر و فریم ریت برداشتهاند. از طرفی برند ای دی ام نیز، با وجود تکنولوژی FSR، بهبود قابل توجهی در رزولوشن تصاویر داشته است.
در زمینه پشتیبانی از فناوریها، باید به تکنولوژی Ray Tracing (رهگیری پرتو) نیز اشاره کنیم. نسل جدید کارت های گرافیک NVIDIA، پشتیبانی بالایی از فناوری رهگیری پرتو دارند. اگرچه کارت های AMD نیز از این تکنولوژی پشتیبانی میکنند اما معمولا عملکرد ضعیفتری نسبت به همتایان خود در NVIDIA دارند.
در ادامه مقایسه انواع کارت گرافیک nvidia و AMD، باید به نرم افزارهای مورد استفاده در دو برند اشاره کنیم. محصولات NVIDIA از نرمافزار GeForce Experience استفاده میکنند که ابزارهای خوبی را برای ضبط و بهینه سازی بازیها ارائه میدهد. نرمافزار Radeon Software در محصولات AMD نیز، امکانات مشابهی را ارائه میدهد اما رابط کاربری آن، شاید برای همه کاربران رضایت بخش نباشد.
تفاوت از نظر قیمت
در زمینه قیمت کارت گرافیک باید گفت، کارت های گرافیک انویدیا، گرانتر از موارد مشابه خود از برند ای دی ام هستند. این تفاوت قیمت را در رده های بالاتر از کارت های گرافیک NVIDIA، بیشتر می توان دید. کارت های AMD، قیمت مناسب تری دارند و برای افرادی که بودجه شان محدود است، گزینه های بهتری را ارائه می دهند.
بهره وری در مصرف انرژی
کارت های گرافیک NVIDIA به ویژه در طراحی جدید خود، انرژی کمتری مصرف می کنند. محصولات AMD، در برخی مدل ها، مصرف انرژی بیشتری دارند. البته این موضوع در مدل ها و نسل های متفاوت کارت گرافیک AMD تغییر میکند.
کلام آخر
در این مقاله، انواع مختلف کارت گرافیک انویدیا معرفی شد. حتما حالا دیگر میدانید که هر نوع از کارتهای گرافیک این شرکت، در چه زمینه هایی کاربرد دارند و بهترین گزینه برای رفع نیازهای شما چیست. برای خرید انواع کارت گرافیک انویدیا، جستجویی در سدید گستران داشته باشید و برای خرید کارت گرافیک موردنظر خود اقدام نمایید. در پایان مقاله، تجربه و نظرتان را در مورد کارت های گرافیک انویدیا برای ما بنویسید.