• ۲۳۴ بازدید
  • زمان مطالعه: ۱۰ دقیقه
  • ۱۴۰۳/۱۰/۲۳ ۲۲:۳۴

انواع کارت گرافیک RTX

انواع کارت گرافیک RTX

در این مقاله، با انواع کارت گرافیک RTX که برای گیمرها و کاربران حرفه‌ای طراحی شده‌اند، آشنا می‌شوید. حتماً می‎دانید، یکی از شرکت‎های مطرح دنیا در زمینه ساخت کارت گرافیک، کمپانی NVIDIA (انویدیا) است. این کمپانی، کارت‎ های گرافیک خود را در سه دسته Quadro، GeForce و Tesla ارائه می‎کند. کارت گرافیک RTX، نسخه جدیدی از کارت گرافیگ ‎های شرکت انویدیا به‎ حساب می‎آید که در دسته GeForce قرار می‎گیرد.

علاوه بر RTX، می‌توانیم به کارت‎ های گرافیک GTX نیز در دسته GeForce، اشاره کنیم که نسخه های قدیمی‌تر برند انویدیا به‌حساب می آیند. تفاوت RTX و GTX، در برخورداری از قابلیت های پیشرفته‌ای مثل ری‌تریسینگ است. اگر علاقه‌مند هستید در این باره بیشتر بدانید، تا انتهای مقاله همراه ما باشید.

ویژگی‌های انواع کارت گرافیک RTX

انواع کارت گرافیک RTX

کارت‎ های گرافیک RTX، از تکنولوژی های پیشرفته‌تری نسبت به نسخه GTX برخوردار هستند. این کارت‌ها، در بین طراحان گرافیک و گیمرها، طرفداران زیادی دارند. در ادامه، ویژگی های کلیدی کارت‎ های گرافیک RTX را آورده‌ایم:

  • ری‌ ریسینگ (Ray Tracing): باوجود این تکنولوژی در کارت گرافیک RTX، شبیه سازی نور و سایه‌ها، به‌صورت واقع‌گرایانه‌تری انجام می‌شود. بنابراین، ری‌تریسینگ باعث می‌شود جلوه های بصری بازی‌ها و برنامه‌ها، با کیفیت بهتری ارائه شوند.
  • DLSS: DLSS یک فناوری جدید در کارت های گرافیک انویدیا است. با استفاده از این فناوری، بازی‌ها با نرخ فریم بالاتری اجرا می‎شوند. DLSS، مبتنی بر هوش مصنوعی است و تجربه بهتری از بازی‌ها را برای شما فراهم می‌کند.
  • عملکرد بالا: تعداد هسته‌های CUDA (موتورهای پردازش موازی)، در کارت های RTX بیشتر است. این ویژگی باعث می‌شود کارت گرافیک سرعت پردازش بیشتری داشته باشد. به همین دلیل است که کارت های RTX برای نرم‌افزارها و بازی‌های حرفه‌ای، بسیار مناسب بوده و از عملکرد بالایی برخوردار هستند.
  • پشتیبانی از واقعیت مجازی: کارت های RTX، پشتیبانی خوبی از واقعیت مجازی یا همان VR ارائه می‎دهند. بنابراین، کاربران با کمک کارت گرافیک RTX، تجربه‎ای جذاب و روان از بازی‎ ها خواهند داشت. انواع کارت گرافیک RTX از واقعیت مجازی پشتیبانی می‎ کنند.

تفاوت کارت ‎های گرافیک RTX و GTX

کارت‎ های RTX از فناوری‎های جدیدتری مثل ری‎تریسینگ برخوردار هستند و نسبت به کارت‎ های GTX، عملکرد بهتری را ارائه می‌دهند. نکته دیگر، کارآمدی کارت گرافیک RTX در زمینه کاهش مصرف برق است که باعث برتری این کارت نسبت به GTX می‌شود. البته قیمت گرانتر کارت RTX را نیز باید در نظر داشته باشید که از طراحی پیشرفته این قطعه نشئت می‌گیرد.

انواع کارت گرافیک RTX برای گیمرها و طراحان حرفه‌ای

انواع کارت گرافیک RTX

در این قسمت از مقاله، چندین مورد از کارت های گرافیک RTX را به شما معرفی کرده‌ایم که از قابلیت‌های خوبی برای گیمرها و طراحان گرافیک برخوردار هستند.

کارت گرافیک GeForce RTX 4090

یکی از قدرتمندترین کارت های گرافیک شرکت انویدیا، کارت گرافیک GeForce RTX 4090 است که پرچم‌دار سری RTX 4000 به‌حساب می‎آید. این کارت با حافظه 24 گیگابایتی و بهره مندی از معماری Ada Lovelace ، امکانات بینظیری را برای کاربران فراهم می‎کند. حافظه کارت از پهنای باند گسترده‎ای برخوردار است که باعث می‌شود داده‌ها، حتی در بازی‌ها و برنامه سنگین، با سرعت بسیار بالایی منتقل شوند.

در وصف قدرت پردازشی این کارت گرافیک، همین بس است که بگوییم بازی‌ها را با نرخ 114 فریم برثانیه و وضوح 4K اجرا می‎کند. تعداد 16384 هسته کودا در این کارت، نشان دهنده بهبود قابل توجه کارت RTX 4090 در تعداد هسته‌های پردازشی، نسبت به نسل‎های قبلی است.

از دیگر ویژگی‌های کارت گرافیک GeForce RTX 4090، وجود هسته‌های نسل سوم RT و هسته‌های نسل چهارم Tensor در طراحی کارت است. هسته‌های ذکرشده، باعث بهبود عملکرد کارت در رهگیری پرتو (Ray Tracing) و پردازش‌های مرتبط با هوش مصنوعی شده‌اند. بنابراین، تصاویر و جلوه‌های بصری، به شکل باورنکردنی با کمک RTX 4090، واقعی می‌شوند. در نهایت باید بگوییم، اگر مشکل بودجه ندارید، با خرید این کارت گرافیک، در دنیای واقعی بازی خواهید کرد! با ادامه مقاله انواع کارت گرافیک RTX، همراه ما باشید.

کارت گرافیک Nvidia RTX 4080

انواع کارت گرافیک RTX

اگر بخواهید کمی بیشتر هزینه کنید و یک کارت گرافیک با عملکرد عالی خریداری نمایید، کارت گرافیک Nvidia RTX 4080 می‌تواند گزینه خوبی باشد. این کارت از عهده انجام بازی و برنامه‌های گرافیکی سنگین برمی‌آید. عملکرد کارت RTX 4080 در انجام فعالیت‌هایی مثل یادگیری ماشینی و رندرینگ3D ، بسیار عالی است. این ویژگی در انواع کارت گرافیک RTX به چشم می‌آید.

تکنولوژی DLSS 3.0، در RTX 4080 به اوج خود می‌رسد و کیفیت تصاویر با کمک هوش مصنوعی تا حد زیادی بهبود پیدا می‌کند. همان‎طور که می‎دانید، بازی‌هایی که رزولوشن بالایی دارند یا از تنظیمات گرافیکی سنگینی برخوردار هستند، معمولاً با مشکل فریم ریت و وضوح تصویر روبه‌رو می‌شوند. فناوری DLSS 3.0 در کارت گرافیک RTX 4080، فریم ریت و وضوح تصایر را تا حد زیادی بالا می‌برد و این افزایش، هیچ تأثیری بر وضوح یا کیفیت تصویر ندارد.

کارت گرافیک Nvidia RTX 4080، بازی‌ها را با تنظیمات گرافیکی Ultra اجرا می‌کند و وضوح تصویر 1440p را نیز ارائه می‌دهد. RTX 4080، رقابت زیادی با پرچم‎دار قدرتمند کمپانی AMD یعنی RX 7900 XTX دارد. البته کارت گرافیک  RTX 4080، یک مزیت نسبت به رقیب سرسخت خود دارد؛ اینکه به‌راحتی در بازار ایران یافت می‌شود.

همان‌طور که پیش‌تر اشاره کردیم، کارت گرافیک‌های انویدیا از معماری جدید Ada Lovelace استفاده می‌کنند که نسبت به معماری قدیمی‌تر Ampere، عملکرد بهتری دارد. ریز معماری Ada تا حد زیادی در هسته‌های CUDA ، Tensor و RT، بهینه شده است. بنابراین، شما می‌توانید انتظار اجرای بهتر و سریع‌تر برنامه‎ها و بازی‌های سنگین را در کارت های گرفیکی RTX داشته باشید.

انجام وظایفی مثل ری تریسینگ، رندرینگ و پردازش هوش مصنوعی، با کمک کارت گرافیک RTX 4080 آسان خواهد بود. این کارت با ارائه نرخ فریم بالاتر در بازی‌های جدید، تجربه گرافیکی خوشایندی را برای شما به ارمغان می‌آورد.

از دیگر ویژگی‌های RTX 4080 می‌توان به پشتیبانی این کارت از فناوری‌های NVIDIA Broadcast، NVIDIA Reflex اشاره کرد. فناوری‎های ذکرشده به ترتیب، بهبود کیفیت صدا و تصویر و کاهش تأخیر در اجرای بازی‌ها را فراهم می‌کنند. این فناوری‎ها در انواع کارت گرافیک RTX یافت می‎شود.

کارت گرافیک GeForce RTX 4070

انواع کارت گرافیک RTX

کارت گرافیک GeForce RTX 4070، از محصولات میان‌رده کمپانی انویدیا به‌حساب می‌آید و همین موضوع، باعث قیمت مناسب این محصول می‌شود. وجود 5888 هسته کودا در این کارت گرافیک، قدرت پردازشی آن را به حدی بالا برده است که بتواند از پس بازی هایی با وضوح تصویر بالا نیز بربیاید.

ظرفیت حافظه رم در کارت گرافیک موردنظر، 12 گیگ و از نوع GDDR6X است. این پیکربندی، یک پهنای باند حافظه، حدود ۵۰۴ گیگابایت بر ثانیه، برای شما فراهم می‌کند. بنابراین، می‌توانید انتظار سرعت بالایی در اجرای برنامه و بازی های خود داشته باشید.

حداکثر وضوح تصویری که از کارت گرافیک موردنظر باید انتظار داشته باشید، 4K است. این کارت می‌تواند به‎طور هم‌زمان، به 4 مانیتور متصل شود. 3 پورت DisplayPort 1.4a و 1 پورت HDMI 2.1، مجموعه درگاه‌هایی هستند که روی این کارت گرافیک قرار گرفته ‎اند.

کارت گرافیک GeForce RTX 4060

این کارت نیز به عنوان محصولی میان رده از انویدیا، قیمت مناسبی دارد. محصولات انویدیا در سری RTX 4000، از ریزمعماری جدید Ada Lovelace بهره‌مند هستند. به لطف تراشه‌های 5 نانومتری کمپانی TSMC، شاهد کارت‎ های گرافیکی قدرتمندی هستیم که مصرف انرژی در آن‎ها بهینه شده است. کارت گرافیک RTX 4060 از قدرت گرافیکی ۱۹.۴۷ ترافلاپسی و 3072 هسته CUDA برخوردار است. وجود ۲۸ هسته‌ RT در این کارت گرافیک، اجرای محاسبات ری‌تریسینگ را در سناریوهای مختلف آسان کرده است.

کارت گرافیک Nvidia RTX 4060 Ti

انواع کارت گرافیک RTX

اگر به یک کارت گرافیک اقتصادی با قیمتی مناسب لازم دارید ، ما کارت گرافیک RTX 4060 Ti را توصیه می‌نماییم. این کارت نیز مانند سایر محصولات انویدیا از معماری Ada Lovelace بهره‌مند شده است و قدرت پردازش بالایی دارد. توان خام گرافیکی ۲۲.۰۶ ترافلاپسی، به شما کمک می‌کند، بازی‌هایی با تنظیمات گرافیکی متوسط و وضوح تصویرFull HD  را به‎راحتی اجرا کنید.

حافظه گرافیکی RTX 4060 Ti، هشت گیگابایت است و یک رم با ظرفیت متوسط محسوب می‌شود. این میزان حافظه، برای وضوح های تصویر بالا مثل 4K پیشنهاد نمی‌شود. البته این کارت از وضوح تصویر 4K پشتیبانی می‎کند و قابلیت اتصال همزمان به 4 مانیتور را دارد.

کلام آخر در مورد انواع کارت گرافیک RTX

در این مقاله، شما را با بهترین مدل‎ های کارت گرافیک RTX آشنا کردیم. این مدل‏های در بازه‎های قیمتی متنوعی ارائه شده ‎اند و تجربه گرافیکی خوبی را برای شما فراهم می‎کنند. برای مشاهده انواع دیگری از کارت گرفیک RTX  به سایت سدید گستران مراجعه کنید. از نظر شما بهترین مدل کارت گرافیک RTX  کدام است؟

دیدگاه های کاربران
هنوز هیچ نظری ثبت نشده است.
به این صفحه چه امتیازی می‌دهید؟