• ۲۳۴ بازدید
  • زمان مطالعه: ۱۰ دقیقه
  • ۱۴۰۳/۱۱/۱۲ ۲۳:۲۷

اهمیت نرخ تازه سازی مانیتور

اهمیت نرخ تازه سازی مانیتور

اگر گیمر یا طراح حرفه‌ای هستید، حتماً باید به اهمیت نرخ تازه‌ سازی مانیتور (Refresh Rate) را در نظر بگیرید. این یک فناوری مهم در تلویزیون، مانیتورها و گوشی های هوشمند است که تجربه بهتر و حسی واقعی‌تر را به شما هدیه می‌دهد. در این مقاله به شما می‌گوییم که نرخ تازه‎سازی یا رفرش ریت چیست و چرا اهمیت دارد.

نرخ تازه سازی چیست؟

قبل از اینکه مفهوم رفرش ریت را درک کنید، ابتدا باید نحوه نمایش یک محتوا روی نمایشگر را متوجه شوید. هر تصویر متحرکی که در نمایشگر می‌بینید، مجموعه ه‎ایی از چند عکس ثابت است که کنار هم قرار گرفته‌اند و پشت سرهم نمایش داده می‌شوند. این توالی تصاویر باعث ایجاد یک محتوای متحرک می‌شود.

حالا نقش رفرش ریت در این میان چیست؟ رفرش ریت یا نرخ تازه سازی، یک واحد اندازه گیری است که نشان می دهد یک نمایشگر در یک ثانیه چند تصویر را به‌روزرسانی می‌کند. به عبارتی، با انتقال از یک فریم به فریم دیگر، مانیتور چند تصویر را بروزرسانی می‌کند تا با تاری تصویر روبرو نشویم.

نرخ تازه سازی را با هرتز نشان می‌دهند و کمترین عددی که می‌توان برای آن در نظر گرفت، 60 هرتز است. به عبارتی، تمام مانیتورها و گوشی‎ها می‎توانند حداقل 60 تصویر را در یک ثانیه بروزرسانی کنند. همین حالا که سایت را به پایین اسکرول می‎کنید، در حال مشاهده یک محتوای متحرک بدون نقص هستید. اما تصور کنید نرخ تازه سازی 20 هرتز باشد؛ حتما با تصویری غیرقابل مشاهده و تار روبرو خواهید شد.

اینجاست که اهمیت رفرش ریت مشخص می‌شود. حالا تصور کنید نرخ رفرش ریت مانیتور، 120 هرتز باشد، با محتوایی روان مواجه می‌شوید که با سرعت بیشتری آن را مشاهده می‎کنید. به همین دلیل است که گیمرها به نرخ تازه‌ سازی مانیتور بسیار اهمیت می‎دهند. درواقع، اجرای بازی‎هایی که فریم ریت (FPS) بالایی دارند با رفرش ریت بالا به‎راحتی صورت می‏گیرد. فریم ریت، تعداد تصاویری است که یک فریم از محتوای متحرک را تشکیل می‏دهند.

تاری حرکت با رفرش ریت پایین

اهمیت نرخ تازه سازی مانیتور

یکی از اثرات کاهش نرخ تازه سازی این است که یک تصویر تار به نظر برسد. این ممکن است به چند دلیل مختلف اتفاق بیفتد اما اولین مورد به دلیل رفرش ریت پایین است. با رفرش ریت پایین، مدتی طول می‌کشد تا پیکسل‌ها به طور کامل از حالت قبلی خود به حالت جدید خود منتقل شوند. این می‌تواند منجر به وجود یک تصویر دنباله‌دار یا شبح در پشت تصویر جدید شود. هرچه پیکسل‌ها کندتر به‌روزرسانی شوند، مسیر طولانی‌تر می‌شود و تصویر شما بیشتر تار خواهد شد.

منظور از نرخ تازه‌ سازی مانیتور چیست؟

سیستم‌های کامپیوتری از قدرتمندترین سخت‌افزارها نسبت به سیستم های دیگر برخوردار هستند و به همین دلیل، نرخ تازه سازی در آنها اهمیت زیادی دارد. اگر یک مانیتور رفرش ریت بالایی نداشته باشد، گزینه مناسبی برای یک سیستم گیمینگ نخواهد بود؛ چراکه نیمی از پتانسیل این سیستم را هدر خواهد داد. اگر می‌خواهید فعالیت‌های گرافیکی سنگین ویندوز را روان‌تر و سریع‌تر انجام دهید، باید مانیتوری با رفرش ریت بالا به سیستم خود متصل کنید.

البته باید گفت که مانیتور های با رفرش ریت 120 هرتز به بالا، قیمت بیشتری دارند و تمام کاربران، قادر به خرید آنها نیستند. نرخ تازه ‎سازی مانیتور به بالای 144 هرتز هم می‏رسد و معمولا این گیمرها هستند که حاضرند برای خرید این مانیتورها سرمایه گذاری کنند. این نکته را هم بدانید که برای داشتن مانیتور با رفرش ریت بسیار بالا، باید تغییراتی در سخت افزار سیستم نیز اعمال کنید.

کدام نرخ تازه سازی مانیتور کافی خواهد بود؟

اهمیت نرخ تازه سازی مانیتور

ممکن است این سؤال برای شما پیش بیاید که کدام نرخ تازه‌ سازی مانیتور برای شما مناسب است و می‌توانید نیازهای خود را با آن برطرف کنید؟ برای تصمیم‌گیری در مورد رفرش ریت مانیتور باید به سخت‌افزار سیستم خود توجه کنید. اگر پردازنده و کارت گرافیک شما می‌تواند 120 فریم ریت را پردازش کند، خرید یک مانیتور 120 هرتزی یا بالاتر برایتان مناسب خواهد بود. اگر به قابلیت‎های سخت افزاری سیتسم توجه نکنید، پتانسیل نرخ تازه سازی در مانیتور هدر خواهد رفت و شما نمی‎توانید از آن استفاده کنید.

تفاوت رفرش ریت 60 هرتز و 120 هرتز

صفحه‌نمایش یا مانیتور 120 هرتزی، قابلیت نمایش 120 تصویر را به صورت پی در پی دارد؛ پس شما با سرعت بیشتری روبرو هستید. در ماینتور 60 هرتزی، این عدد به 60 می‎رسد و شما محتوا و برنامه در حال اجرا را به روان بودن رفرش ریت 120 هرتزی نخواهید دید.

آیا می توان نرخ تازه‌ سازی مانیتور را افزایش داد؟

اهمیت نرخ تازه سازی مانیتور

تا اینجای مقاله متوجه شدید که رفرش ریت بالاتر باعث روان‌تر شدن و بهبود تجربه کاربری شما خواهد شد. به دلیل این کارایی بالا، کاربران زیادی وجود دارند که به دنبال روش‌هایی برای افزایش نرخ تازه سازی مانیتور هستند تا بتوانند از تمام پتانسیل سیستم خود استفاده کنند. دراین‌رابطه باید بگوییم که اگر مانیتور شما از نرخ تازه سازی بالا پشتیبانی نکند، هیچ روشی برای افزایش رفرش ریت نخواهید داشت. بنابراین باید نمایشگر خود را با مدلی جدیدتر جایگزین کنید.

البته در برخی موارد ممکن است مانیتور شما از نرخ تازه سازی بالا پشتیبانی نماید، اما شما تنظیمات مربوط به آن را در سیستم خود انجام نداده‌اید. برای این کار فقط کافی است به بخش Display Setting بروید و در قسمت Advanced Display Settin میزان نرخ تازه‌ سازی مانیتور را به‌آسانی تغییر دهید.

ملاحظات سخت افزاری برای دستیابی به نرخ تازه سازی بهینه

برای دستیابی به نرخ تازه سازی بهینه، شما به موارد زیر نیاز دارید:

  • یک مانیتور توانمند
  • یک کارت گرافیک قدرتمند
  • یک CPU سازگار
  • کابل‌ها و اتصالات مناسب

تفاوت رفرش ریت و فریم ریت

اهمیت نرخ تازه سازی مانیتور

یکی از مفاهیمی که در رابطه با رفرش ریت باید با آن آشنایی داشته باشید، فریم ریت است. همان‌طور که قبلاً اشاره کردیم، فریم ریت به تعداد تصاویر در یک محتوای متحرک اشاره دارد. یک محتوای ویدئویی را در نظر بگیرید که با نرخ 24 فریم در ثانیه در حال نمایش است. محتوایی که تماشا می‎کنید، متشکل از 24 عدد تصویر در هر فریم است. رفرش ریت، تصاویر قابل ب‎روزرسانی را به شما نمایش می دهد تا بدون هیچ نقصی ادامه محتوا را ببینید.

بنابراین، اگر فریم ریت شما 24 فریم در ثانیه باشد و رفرش ریت 60 هرتز، شما با مشکلی در تماشای محتوای ویدئویی روبرو نمی ‎شوید. اما اگر فریم ریت 120 فریم در ثانیه باشد، شما نمی‎توانید با مانیتور 60 هرتزی محتوا را به خوبی مشاهده کنید و خروجی در حد همان 60 هرتز است.

الزامات نرخ تازه‌ سازی مانیتور برای گیمینگ

برای گیمرهای حرفه‌ای، به‌ویژه آنهایی که در لیگ ورزش‌های الکترونیکی هستند، نرخ‌های تازه سازی بالاتر یک مزیت قابل‌توجه است:

  • 144 هرتز یا بالاتر: ایده آل برای بازی های رقابتی
  • 120 هرتز: عملکرد قوی برای اکثر بازیکنان رقابتی
  • 60 هرتز: حداقل قابل قبول برای بازی های معمولی

بسیاری از بازیکنان رقابتی از مانیتورهای گیمینگ مانند مانیتور گیمینگ HP OMEN 27k استفاده می‌کنند تا از مزایای بازی سریع و روان بهره‌مند شوند. البته برای بازی های تک نفره و بازی های معمولی، نرخ بروزرسانی کمتر نیز می‌تواند نیازهای گیمرها را برطرف کند:

  • 60-120 هرتز: مناسب برای اکثر سناریو های بازی
  • 60 هرتز: برای بازی‎های داستان محور و بازی های معمولی قابل قبول است.

الزامات نرخ تازه‌ سازی مانیتور برای کار با برنامه‌های مختلف ویندوز

اهمیت نرخ تازه سازی مانیتور

نرخ تازه‌ سازی مانیتور برای برنامه‌های مختلف ویندوز را در ادامه ببینید:

  • ویرایش ویدئو: 60 هرتز معمولاً کافی است.
  • ویرایش عکس: نمایشگرهای استاندارد 60 هرتزی به خوبی برای شما کار می‌کنند و کافی هستند.
  • برنامه‌های آفیس: 60 هرتز اکثر نیازها را برآورده می‌کند.

کلام آخر

با خواندن این مقاله متوجه شدید که رفرش ریت یا نرخ تازه سازی چیست و چه تفاوتی با فریم ریت دارد. اگر کاربر حرفه‌ای هستید و با نرم افزارهای سنگین‌کار می کنید یا گیمر هستید و عاشق بازی‌های به روز و سطح بالا هستید، هنگام خرید مانیتور باید به رفرش ریت آن توجه کنید. با رفرش ریت پایین، لذت بازی کردن و کار با سیستم تا حد زیادی فروکش می‌کند.

دقت داشته باشید که تنظیمات سیستم شما با رفرش ریت مانیتور انتخابی تناسب داشته باشد تا پتانسیل رفرش ریت هدر نرود. تیم متخصص سدید گستران در کنار شماست تا بهترین مانیتور را برای رفع نیازهای خود خریداری کنید. شما نیز اگر تجربه و نظری در مورد نرخ تازه سازی در مانیتور دارید، برای ما در کامنت‌ها بنویسید.

دیدگاه های کاربران
هنوز هیچ نظری ثبت نشده است.
به این صفحه چه امتیازی می‌دهید؟