• ۲۸۷ بازدید
  • زمان مطالعه: ۹ دقیقه
  • ۱۴۰۳/۱۰/۰۹ ۲۱:۲۰

راهنمای خرید مانیتور گیمینگ

راهنمای خرید مانیتور گیمینگ

بازی‌های ویدئویی، یکی از سرگرمی‌های محبوب بسیاری از افراد به شمار می‌روند. برای اجرای این نوع بازی‌ها، علاوه بر ابزاری مثل کنسول، به یک مانیتور قوی هم احتیاج خواهید داشت. در واقع می‌توان گفت که مانیتور یکی از مهم‌ترین اجزا برای اجرای بازی است و بدون داشتن مانیتور گیمینگ پرقدرت، هرگز نمی‌توانید جلوه بصری خوبی از بازی خود داشته باشید و تجربه غرق‌شدن کامل در محیط بازی و لذت بردن از آن را کسب کنید. به دلیل تنوع زیاد مانیتورهای گیمینگ و زیاد بودن اعداد و ویژگی‌هایی که باید بررسی شوند، ممکن است خرید آن با مقداری سردرگمی همراه باشد. اما ما در مطلب امروز به حل این مشکل پرداخته‌ایم و کامل‌ترین راهنمای خرید مانیتور گیمینگ را به زبانی ساده و راحت به شما ارائه می‌کنیم.

بررسی ابعاد صفحه نمایش و نوع آن در راهنمای خرید مانیتور گیمینگ

اندازه صفحه نمایش از نکات مهم در خرید یک مانیتور است که البته کاملاً شخصی بوده و به سلیقه شما بستگی دارد. به‌طورکلی مانیتورهایی در محدود ابعاد ۲۱ تا ۲۷ اینچ، مناسب ترین‌ها برای بازی‌کردن هستند و حداکثر راحتی را به شما خواهند داد. توجه کنید که برای خرید مانیتور با ابعاد مناسب، باید به نکات دیگری هم توجه کنید. برای مثال اگر به دنبال خرید یک مانیتور با رزولوشن 1080p  هستید، بهتر است که ابعاد آن از ۲۴ اینچ بزرگ‌تر نباشد، چرا که تراکم پیکسل آن پایین‌تر خواهد بود و خروجی آن تصاویر بی‌کیفیت‌تر است.

نوع مانیتور هم می‌تواند LCD یا LED باشد. تفاوت بین این دو نوع مانیتور در نور پس زمینه یا بک لایت است. در مانیتور LCD، وظیفه تأمین نور پس‌زمینه بر عهده یک لامپ فلورسنت کولد کاتد بوده و در مانیتور LED این وظیفه بر عهده دیودهای نورانی است. این دیودها نسبت به لامپ فلورسنت، رنگ‌هایی طبیعی‌تر و درخشان‌تر دارند و کیفیت نور و تصویر آن‌ها بهتر است. علاوه بر این، دوام بالاتر و مصرف انرژی پایین‌تری هم دارند که آن‌ها را به بهترین گزینه برای خرید تبدیل می‌کند.

یکی دیگر از مواردی که در انتخاب نوع مانیتور مهم است، تخت یا خمیده بودن آن است. مانیتورهای خمیده، اندکی از انواع تخت گران‌تر هستند اما جلوه سه بعدی بهتری را به نمایش می‌گذارند و با ایجاد توهم بینایی، تجربه واقعی‌تری از بازی به وجود می آورند. این مانیتورها خستگی چشم را کاهش داده و حتی در طولانی مدت نیز سردرد ایجاد نمی‌کنند.

بررسی رزولوشن و وضوح نمایشگر

راهنمای خرید مانیتور گیمینگ

رزولوشن، یک نماد مهم برای نمایش‌دادن تعداد پیکسل‌های موجود در یک صفحه‌نمایش است و یکی از مهم‌ترین نکات قابل‌بررسی در راهنمای خرید مانیتور گیمینگ به شمار می‌رود. رزولوشن بالاتر به معنای تعداد پیکسل بالاتر و در نهایت وضوح بالاتر است. در ادامه چند تا از متداول‌ترین و بهترین رزولوشن‌های مانیتورهای گیمینگ را بررسی خواهیم کرد.

  • رزولوشن 5K با تعداد پیکسل ۲۸۸۰ در ۵۱۲۰
  • رزولوشن 4K با تعداد پیکسل ۲۱۶۰ در ۴۰۹۶
  • رزولوشن Ultra HD با تعداد پیکسل ۲۱۶۰ در ۳۸۴۰
  • رزولوشن Quad HD یا 1440p با تعداد پیکسل ۲۵۶۰ در ۱۴۴۰

ناگفته نماند که برای بازی‌کردن با ابزارهایی مثل ایکس باکس و یا پلی استیشن‌ ۵، خرید مانیتورهای 4K توصیه می‌شود.

بررسی نرخ تازه سازی تصویر (Refresh rate)

نرخ تازه سازی تصویر یک عدد بوده و نشانگر این است که مانیتور در هر ثانیه چند بار به روزرسانی می‌شود و چند فریم تصویر را در هر ثانیه به نمایش می‌گذارد. نرخ تازه سازی یا نوسازی برای بازی‌های پرسرعت و یا بازی‌های چندنفره از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. این مقدار می‌تواند اعداد متفاوتی مثل ۷۵، ۱۴۴ و یا ۲۴۰ هرتز باشد. در یک مانیتور گران‌قیمت، این نرخ می‌تواند تا ۳۶۰ هرتز نیز برسد که البته ضرورتی ندارد و شما باید به دنبال مانیتوری باشید که نرخ تازه سازی حداقل ۷۵ تا حدود ۲۴۰ هرتز داشته باشد. البته در کنار توجه به این عامل، باید توجه داشته باشید که کارت گرافیک شما هم باید به همین اندازه قوی بوده و توانایی نمایش این تعداد فریم در ثانیه را داشته باشد.

بررسی فناوری همگام‌سازی تطبیقی (Adaptive Sync Technology)

راهنمای خرید مانیتور گیمینگ

این فناوری که در برخی از مانیتورها به کار گرفته می‌شود، به معنی هماهنگ‌سازی نرخ تازه‌سازی تصویر با نرخ فریم خروجی از کنسول یا کارت گرافیک بوده و تصویری یکپارچه را ایجاد می‌کند. این مورد باید حتماً در راهنمای خرید مانیتور گیمینگ بررسی شود. چراکه در صورت نبود این فناوری در مانیتور، به علت عدم تطابق و هماهنگی بین نرخ تازه سازی و نرخ فریم، پارگی مانیتور رخ خواهد داد.

پارگی مانیتور یا Screen Tearing، اصطلاحی است که نشانگر بروز خطوط و یا شکستگی بر روی تصاویر در هنگام بازی‌های اینترنتی است و وجود فناوری همگام‌سازی تطبیقی در یک مانیتور گیمینگ، آن را به طور کامل رفع می‌کند. این فناوری خود دو نوع متفاوت دارد که برخی مانیتورها از یک نوع آن و برخی از هر دو نوع پشتیبانی می‌کنند.

  • Nvidia G-Sync: این نوع در کارت گرافیک‌های Nvidia پشتیبانی می‌شود.
  • FreeSync: این فناوری فقط در کارت گرافیک AMD پشتیبانی می‌شود.

بررسی زمان واکنش (Response Time)

زمان واکنش هم یکی دیگر از عوامل مهم و تاثیرگذار در یک مانیتور خوب برای گیمینگ است و به معنی مدت زمانی است که رنگ مانیتور، از رنگی به رنگ دیگر تغییر پیدا می‌کند. این مدت‌زمان با یکای میلی ثانیه اندازه‌گیری‌شده و هرچه کمتر باشد، تصاویر واضح‌تر و هموارتری را به نمایش خواهد گذاشت. مقادیر بالای این عدد برای مانیتور گیمینگ مناسب نیستند. چراکه نشان می‌دهند پیکسل‌ها توانایی کافی برای جابه‌جایی رنگ‌ها در حین حرکات سریع و شدید بازی‌ها را ندارند و تصاویر تاری ایجاد خواهند کرد. مدت زمان معمول واکنش برای یک مانیتور گیمینگ LCD معمولی، ۱۰ میلی ثانیه خواهد بود.

بررسی روشنایی صفحه و ضریب کنتراست

راهنمای خرید مانیتور گیمینگ

روشنایی صفحه عامل مهمی است که با یکای نیت سنجیده می‌شود و نمایانگر شدت روشنایی روشن ترین رنگ سفید تولید شده توسط مانیتور است. شدت روشنایی بیشتر، برای استفاده در فضاهای روشن مناسب‌تر است و علاوه بر این در زوایای مختلف هم همچنان کیفیت تصویر را حفظ می‌کند. در راهنمای خرید مانیتور گیمینگ به طور معمول گفته می‌شود که در محیط اتاق با روشنایی معمولی، ۱۲۰ تا ۱۵۰ واحد نیت روشنایی کافی خواهد بود.

یک مانیتور گیمینگ اقتصادی باید بتواند تا حدود ۲۵۰ نیت روشنایی حداکثری را پشتیبانی کند. مانیتورهای گران‌تر می‌توانند تا ۳۰۰ الی ۳۵۰ نیت روشنایی را نیز پشتیبانی کنند و شما می‌توانید بسته به نیاز، میزان روشنایی موردنیاز خود را از قسمت تنظیمات این مانیتورها تعیین کنید.

ضریب کنتراست نیز یکی دیگر از مشخصه‌های تصویر صفحه نمایش است و هرچه عدد بالاتری باشد، تصاویر زنده‌تر با دقت رنگ و جزئیات بیشتری را به نمایش خواهد گذاشت. این عدد در واقع نسبت روشنایی درخشان‌ترین رنگ تولید شده توسط مانیتور را به تیره‌ترین آن محاسبه کرده و واضح است که بیشتر بودن آن به معنی عمق بیشتر رنگ‌های تیره و وضوح و کیفیت بالاتر رنگ‌های روشن است.

توجه به برند مانیتور گیمینگ

راهنمای خرید مانیتور گیمینگ

برندهای متنوعی در دنیا وجود دارند که انواع مانیتور گیمینگ را تولید می‌کنند. از مشهورترین این برندها که در بازار ایران هم وجود دارند، می‌توان به ال جی، سامسونگ، ایسوس و… اشاره کرد. تمامی این برندهای معتبر و معروف جهانی، مانیتورهای خوبی را به بازار عرضه می‌کنند. شما برای خرید یک مانیتور خوب از بین این برندها، باید به نکات دیگری از جمله بودجه مدنظر خودتان، اهدافتان از خرید مانیتور و بررسی ویژگی‌هایی که در بالا گفته شد توجه کنید. مراجعه به سایت‌های نقد و بررسی و مطالعه نظرات کارشناسان و خریداران قبلی مانیتور نیز می‌تواند به شما در خرید یک مانیتور گیمینگ عالی کمک کند.

جمع بندی

در راهنمای خرید مانیتور گیمینگ، تمام نکاتی که باید در هنگام خرید یک مانیتور گیمینگ خوب به آن‌ها توجه کنید بررسی شد و تلاش کردیم تا تمامی مشخصات را با زبانی ساده و روان بیان کنیم. با مطالعه کامل این مطلب، شما بدون داشتن هیچ‌گونه تخصص و اطلاعات دیگر می توانید یک مانیتور خوب برای بازی‌کردن تهیه کنید. به‌خاطر داشته باشید که راهنمایی گرفتن از کارشناسان نیز می‌تواند در این مسیر به شما کمک کند. درصورتی‌که برای خرید مانیتور گیمینگ با هر سؤالی روبه‌رو بودید، با ما تماس بگیرید.

دیدگاه های کاربران
هنوز هیچ نظری ثبت نشده است.
به این صفحه چه امتیازی می‌دهید؟